OVER ONS / KOPI DUA

Het op de kaart zetten van de Specialty Coffee uit Indonesië, dat was, en ís nog steeds onze missie!

Koffieliefhebbers en enthousiast over de koffie uit Indonesië. Dat heeft ons eind 2013 besloten om de Specialty Coffee bonen uit verschillende regio’s van Indonesië in Nederland te verspreiden. De Indonesische boon, specifiek de arabica, is in Nederland nog erg onbekend en als het spreekwoord zegt ‘ Onbekend maakt onbemind’.

We hebben ruime ervaring in de horeca in zowel restaurants als (achter) de bar. Deze ervaringen en contacten hebben we goed kunnen gebruiken toen we Kopi Dua zijn begonnen. We dachten toen dat we al veel van koffie wisten maar niets was minder waar. Nog elke dag leren we over koffie, de boon, de processen, het branden, zetmethoden, de smaken en aroma’ s, de trends en de cultuur. Het is zo’n mooi product, dat we er uren, dágen en hoogstwaarschijnlijk wéken over kunnen praten.

We staan altijd open voor tips en vragen, dus mocht je iets willen weten of tips voor ons hebben, mail ons dan vandaag nog!

CONTACT

 


KOPI DUA

Wat betekent ‘ Kopi Dua’ en hoe zijn we aan die naam gekomen?

  • Letterlijk: Kopi = Koffie en Dua = Twee
  • In de Indonesische taal, het zogeheten Bahasa Indonesia, kun je een woord simpelweg twee maal achter elkaar zeggen/schrijven en dan is het meervoud. Zo is ‘ Kind’  enkelvoud vertaald in het Bahasa – ‘ Anak. Wil je het meervoud hebben, ‘kinderen’ dan schrijf je Anak tweemaal achter elkaar, dus Anak-Anak. In dit geval schrijf of typ je Anak² en daar heb je, naast dat je het twee keer achter elkaar kunt schrijven, de 2 van Dua.
  • Daar komt bij dat Kopi Dua is begonnen door, wederom, ‘twee’ koffiefanaten.
  • Last but not least, Kopi² kun je ook lezen als Kopi-Kopi, wat weer te vertalen valt als
    • Kopje koffie
    • Koppie-koppie = Slim

 De naam is op vele manieren uit te leggen en mocht u er nóg eentje zien of weten, dan horen wij dat uiteraard heel graag!