voor 16.00 uur besteld, volgende dag verzonden Gratis verzending vanaf 50,00 euro

GASTRONOMIE & KOFFIE

Twee jaar geleden hebben wij als eerste in Nederland een Gastronomisch koffie evenement georganiseerd. Samen met bekende chefs zoals Pascal Jalhay, Jaimie van Heije, Bram Helleman en Han Yi hebben wij een heuse Coffee Pairing gearrangeerd. Kopi Dua’s Coffee Jam werd gedirigeerd door Chef Pascal ‘The Chief’ Jalhay zelf, hij schreef de volgende review over dit evenement;

Afgelopen donderdag heb ik samen met Jason, Martine en Frank (Restaurant The Raffles) de puntjes op de i gezet en ik heb zo het idee dat het een bijzondere lunch gaat worden. Ik hoop dat jullie er allemaal bij kunnen zijn!”

Tijdens deze lunch willen we graag met jullie van gedachten wisselen over andere ideeën wat gastronomie betreft, waarin Koffie de hoofdrol speelt.
Martine, Jason en ik waren een poos geleden over een Koffie-Diner aan het praten toen ik het idee kreeg om het anders te gaan doen, geïnspireerd op Verlan.

Laat ik het maar voor het gemak even Verlan-Gastronomique noemen..… Verlan is een Franse spraaktrend en zijn de omgekeerde lettergrepen van L’envers, wat ‘omgekeerd’ betekent…Dan weet je meteen wat we gaan doen… We gaan alles wat is vastgelegd in de gastronomie op zijn kop zetten!

En ik begin met de standaard menu leer. Ik ga een menu koken waarbij we met de Koffie beginnen en niet zomaar!
Is het altijd zo fijn om een diner af te sluiten met koffie? Krijgen je smaakpapillen niet een enorme dreun van zoetigheid als je net de meest delicate hartige gerechtjes hebt geproefd (niet voor niets worden de desserts tegenwoordig steeds minder zoet gemaakt en vaak bedacht op basis van groenten)
Hoe mooi zou het zijn als je je diner begint met een mooi kopje koffie met daarbij smakelijke kleine Petit Fours. In dit geval ga ik samenwerken met Kopi Dua, mijn favoriete Koffie. Hierdoor krijgt je koffie ook meteen de juiste aandacht in plaats van er standaard de rekening bij te serveren.

Een mooi dessertje erna met een zachte dessertwijn. Ik heb dit dessert gemaakt van pure chocolade en de specerijen mix van Beef rendang gebruikt…..haha hoe dwars kan je zijn, maar heerlijk!!! Het klinkt bizar als dessert maar is onwaarschijnlijk lekker. Dan volgt een kaas gerechtje. Je bent dan klaar om het hoofdgerecht te eten met een mooi glas wijn en bouwt het menu af naar een licht “voorgerechtje” met een mooie mousserende champagne je sluit je diner mooi elegant en fris af..

Gewoon alles andersom doen, lekker provoceren, maar met een onderbouwd verhaal. Omdat het toch al ongewoon is mogen de gerechtjes ook best wel bijzonder zijn….ik vermoed dat veel mensen het eten in deze omgekeerde volgorde wel kunnen waarderen…..Verlan gastronomiqie, of moet ik het Verlan No Gas tro miqé noemen…..misschien wel een nieuwe hit voor Stromea…Enfin, al wat stof om over na te denken, ik hoop dat we maandag met zijn allen (en enkele personen van de pers) hierover kunnen bomen……

Food Reporter was ook aanwezig en maakte hier een mooie compilatie van.