voor 16.00 uur besteld, volgende dag verzonden Gratis verzending vanaf 50,00 euro

INDONESIAN SPECIALTY COFFEE

Graag verrassen wij van Kopi Dua u met koffie afkomstig uit het land van kretek en gele rijst.
Het scala aan geuren die je ervaart wanneer je struint door de kleine straatjes waar kooplieden hun
waar slijten, komen terug in de koffie. 

Zoals geen dag hetzelfde is in Indonesië, is de koffie óók divers van smaak. 
Denk hierbij aan het typische ‘ aardse’, pruim, fruitig, kruidig, lichte én donkere chocolade.

Onze missie; Het op de kaart zetten van de Specialty Coffee uit Indonesië.

Koffieliefhebbers zijn enthousiast over de koffie uit Indonesië. Dat heeft ons eind 2013 besloten om de Specialty Coffee bonen uit verschillende regio’s van Indonesië in Nederland te verspreiden. De Indonesische boon, specifiek de arabica, is in Nederland nog erg onbekend en als het spreekwoord zegt ‘ Onbekend maakt onbemind’.

Nog elke dag leren we over koffie, de boon, de processen, het branden, zetmethoden, de smaken en aroma’ s, de trends en de cultuur. Het is zo’n mooi product, dat we er uren, dágen en hoogstwaarschijnlijk wéken over kunnen praten.

ASSORTIMENT

Wij reizen regelmatig richting Indonesië en bieden voor elk wat wils. Als basis hebben wij de volgende soorten:

PANEGU DUA – Light roasted om zo de ‘Silky Round Body’ te behouden. Deze specifieke koffie heeft een hintje van kersengeur en als je diep genoeg “proeft” tonen van fruitige, zoete kers. Perfect voor filtermaling!

SIANG DUA – Siang betekent ‘Middag’ en dit is een mooie boon uit Sumatra die wij wederom niet te donker branden om de mooie friszure smaken goed tot z’n recht te laten komen. 

MALAM DUA – Malam betekent ‘Avond’ en dit is dan ook de wat stevigere koffie met een volle body, kruidig en tonen van donkere chocolade. De Malam is perfect als espresso en in een Latte of Cappuccino blijft de stevige smaak overeind. Deze ‘dessert koffie’ is perfect!

Of je nu ’s middags komt voor live-cooking lunch in de New Asian Brasserie, even snel voor een Kantjil To Go box of ‘s avonds voor een uitgekiende Rijsttafel; de bevlogen bediening zorgt er altijd voor dat je je helemaal senang voelt.
KNUSSS maakt gebruik van de Chai-Dua, de ambachtelijke Chai-siroop van Kopi Dua. Gebaseerd op de Indische rozenstroop maar dan met meer smaken. De Chai-macchiato, ook wel ‘ Dirty-Chai’ is naast de heerlijke koffie een ware smaakexplosie!
Dit ‘eigenwijze’ restaurant onder leiding van Chef-kok Arjuna Besemboen en zijn vriendin Denise Raijmakers. Heerlijke Indonesische gerechten in een modern, verrassend jasje.Gedurfd, anders, verzorgd en bovenal smakelijk, zeg maar Indonesisch met lef…”

Kopi Dua helpt u graag bij de training van uw personeel, of het nu een opfriscursus betreft of een basistraining. Denk bijvoorbeeld aan; 

    • Basis theorie – Herkomst, smaken, verschillen, etc.
    • Espressomachine – Hoe zet je de perfecte espresso
    • Basis schuim – Hoe schuim je melk
    • Latte art – Hoe maak je figuurtjes met melkschuim
    • Opfriscursus personeel
    • Slow Coffee cursus / demo (filterkoffie – leuk om aan tafel te maken!)

Tevens geven wij professionele koffie -workshops / -proeverijen / -demonstraties voor uw personeel.