voor 16.00 uur besteld, volgende dag verzonden Gratis verzending vanaf 50,00 euro

INDONESIAN SPECIALTY COFFEES

Specialty Coffee is de “witte thee” onder de koffie. Enkel de beste groene, ongebrande koffiebonen komen door de strenge selectie van sorteerders heen.

Het betreft een ambachtelijk en handmatig proces waarbij de bonen worden geselecteerd op vorm, conditie en kleur. Specialty Coffee wordt aangeduid met scores en hoe hoger de score des te beter de kwaliteit.

Specialty Coffee is in Indonesië  steeds populairder door de invloeden uit Australië en Japan, waar ze reeds veel verder zijn met ‘koffie op niveau’. De bonen uit Indonesië komen van verschillende eilanden als Sumatra, Java, Bali en Sulawesi, met elk een eigen karakter. Wij reizen regelmatig af naar één van de Indonesische eilanden om op zoek te gaan naar nieuwe, mooie en interessante Specialty Coffee. Liefst natuurlijk biologisch en afkomstig van kleine boeren.

De bonen afkomstig uit Indonesië bevatten een smaakpalet wat alleen hier te vinden is. Naast de tonen van zoet fruit en cacao, bevatten de bonen een aardse ondertoon die onder veel koffiedrinkers erg wordt gewaardeerd. Daarom zijn wij zo ontzettend trots op onze koffie die gekenmerkt wordt door kwaliteit en originaliteit.