ASSORTIMENT

Indonesië is het op drie na grootste koffie exporterende land in de wereld. Toch is de Indonesische boon nog onbekend in Nederland. De oorzaak hiervan is dat het overgrote deel Robusta bonen betreft, ruim 85%. De overige 15% zijn de mooie, smaakvolle Arabica bonen.

Alle Indonesische Arabica bonen hebben als basis de aardse smaak, net zoals Zuid Amerika als basis chocolade heeft en Zuid Afrika fruit. Daarnaast heeft elk Indonesische eiland zijn/haar eigen nuances en accenten.

Aangezien wij regelmatig richting Indonesië afreizen hebben wij voor elk wat wils. Als basis hebben wij de volgende soorten:

  • PAGI DUA – Pagi betekent ‘Ochtend’ in het Bahasa. Dit associeren wij met lichtgebrande bonen met een frisse, lichtzoete smaak. Hierbij adviseren wij dit puur als filterkoffie te gebruiken, op de espressomachine zal deze snel ‘te zuur’ bevonden worden.
  • SIANG DUA – Siang betekent ‘Middag’ en dit is een mooie boon uit Sumatra die wij wederom niet te donker branden om de mooie friszure smaken goed tot z’n recht te laten komen. Het mooie van deze boon is dat deze goed als filterkoffie gebruikt kan worden maar ook als espresso of een melkvariant. Deze zou zelfs, mits als filterkoffie gezet, erg goed passen bij een (wit)visgerecht.
  • MALAM DUAMalam betekent ‘Avond’ en dit is dan ook de wat stevigere koffie met een volle body, kruidig en tonen van donkere chocolade. De Malam is perfect als espresso en in een Latte of Cappuccino blijft de stevige smaak overeind. Deze ‘desert koffie’ is perfect na bijvoorbeeld rood vlees of bij pittige gerechten. Dit is dan ook niet voor niets onze hardloper!