REFERENTIES

Door heel Nederlands wordt de Specialty Coffee van Kopi Dua geschonken, onder andere in onderstaande restaurants;

AMSTERDAM

  • Kantjil & de Tijger                              
  • Indonesisch restaurant Kantjil & de Tijger schittert al meer dan 25 jaar op een levendige toplocatie bij het Spui, in de ziel van Amsterdam!
  • Of je nu ’s middags komt voor live-cooking lunch in de New Asian Brasserie, even snel voor een Kantjil To Go box of ‘s avonds voor een uitgekiende Rijsttafel; de bevlogen bediening zorgt er altijd voor dat je je helemaal senang voelt.

ARNHEM

  • Restaurant KNUSSS                        
  • Review Smaakvolgers                             
  • De eigenaresse van het ‘knusse’ restaurant, Ria, die tevens de chef-kok is, heeft bijna twee jaar geleden bewust gekozen voor de koffie van Kopi Dua. De koffie, met de mooie volle body en de frisse afdronk, sluit naadloos aan op haar authentieke, kruidige gerechten.
  • KNUSSS maakt tevens gebruik van de Chai-Dua, de ambachtelijke Chai-siroop van Kopi Dua. Deze siroop is gebaseerd op de Indische rozenstroop maar dan met meer smaken. In de Chai-macchiato, ook wel ‘ Dirty-Chai’ geeft het een ware smaakexplosie.

DEN HAAG

  • The Raffles                                            
  • Een heerlijk restaurant met uitstekende wijncombinaties (NRC)”
    Frisse, elegante gerechten met verse kruiden en heldere smaken uit de hele archipel, Maleisië en Singapore.  The Raffles zet de Indonesische keuken op de culinaire kaart van Nederland.
  • Eigenaar Frank Deuning, sommelier van internationaal niveau, heeft voor de inrichting inspiratie gezocht bij oude foto’s van het huis van zijn grootouders op Midden-Java.  Ikat-draperieën, batik-tafelkleden en Yogya-silver bestek zorgen voor een  tijdloze atmosfeer.

 BREDA

  • Bali James
  • Bali James is een Indonesisch restaurant in Breda waar je sinds 1978 geniet van Indonesische gerechten. Het doel van eigenaar en chef-kok Jimmy Lohamzah is om gerechten op een authentieke wijze te bereiden, zowel qua smaak als uitvoering zorgen voor een  tijdloze atmosfeer.  (Smakelijk.nl)
  • Jimmy en Wayan bezorgen je in hun prachtige restaurant een heerlijke avond! Het restaurant heeft authentieke levensgrote beelden uit Bali laten invliegen en in de vitrines zijn originele hoofdtooien van Balinese dansers te zien.

MEIJEL

  • Nakal
  • Dit ‘eigenwijze’ restaurant staat onder leiding van Chef-kok Arjuna Besemboen en zijn vriendin Denise Raijmakers.
  • Heerlijke Indonesische gerechten in een modern, verrassend jasje. 
  • “Het Chefs menu toont de creativiteit van chef Arjuna. Gedurfd, anders, verzorgd en bovenal smakelijk, zeg maar Indonesisch met lef…”