BRANDPROFIEL
De smaken die de koffie bij het zetten heeft ligt al vast in het DNA van de boon. Het is aan de ‘Roaster’ om er tijdens het branden voor te zorgen dat de verschillende smaakcomponenten gebalanceerd tot hun recht komen. Wij hebben ervoor gekozen om zélf onze koffie te branden omdat je daar je ‘eigen’ smaak kunt bepalen en dáár maak je het verschil.
Wij branden de Indonesische bonen door middel van de zogenaamde ‘Slow-Roast’ techniek. Dit is een techniek waarbij de bonen gedurende een periode van 18 minuten worden gebrand. De temperatuur laten wij tijdens het branden geleidelijk oplopen tot maximaal 220 graden Celsius.
Hoe donkerder het eindresultaat des te bitterder zal de koffie uiteindelijk smaken. Onze mening is dat dit zonde is van een product, dat oorspronkelijk tot fruit behoort, enkel naar bitters smaakt. Tegelijkertijd hebben wij hier in Nederland een nostalgische beleving bij de geur van koffie, zodoende branden wij de koffiebonen eigentijds met een vleugje nostalgie.